Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
  • Besparing 6%

Ubbink Neptunus V


Adviesprijs: 3,599.00  

3,399.00

(Incl.) U bespaart: 200.00 (6%)
KJ0141060466
+

Neptunus
Deze vijver is vernoemd naar de mythologische figuur Neptunus. Neptunus was oorspronkelijk een god van de golven en al het stromende water. De benaming Neptunus past dan ook goed bij deze voorgevormde vijver. U kunt dan ook trots zijn op deze vijver wanneer u deze in bezit heeft. Het grote wateroppervlakte straalt namelijk rust uit, iets wat de mythologische figuur Neptunus ook wist te bereiken. Hij zorgde dat een woeste zee na een storm weer tot bedaren kwam. De Neptunusvijver is gemaakt van galsvezelversterkt polyester en heeft een afmeting van 420 × 240 centimeter. De inhoud van de vijver is 3800 liter.

Planten en vissen
Een vijver kunt u geheel naar wens inrichten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen beplanting aan te brengen, maar ook om vissen uit te zetten. Indien u vissen in uw vijver wilt uitzetten, is het belangrijk om eerst te zorgen dat de beplanting enigszins is gegroeid en dat het vijverwater helder en stabiel is. Meestal is dit het geval na ongeveer 2 à 3 maanden na het aanleggen van uw vijver. Voor een goed biologisch evenwicht is voldoende zuurstof in vijvers zeer belangrijk. Het is daarom aan te raden om niet meer dan dertig procent van de vijveroppervlakte te bedekken met planten.

Aanleg van een voorgevormde vijver
Het plaatsen van een voorgevormde vijver is vrij eenvoudig. Hieronder hebben wij voor u de belangrijkste stappen op een rijtje gezet.

  1. Markeer de omtrek
    Plaats de vijver op de gewenste plaats en markeer de omtrek van de vijvervorm met paaltjes. De voorwaarde voor een soortenrijke vegetatie is een plek waar de vijver 4 tot 6 uur zonlicht per dag krijgt tijdens de lente- en zomermaanden. Let er hierbij wel op dat de vijver tijdens de warmste uren van de dag gedeeltelijk of volledig in de schaduw ligt.
  2. Graaf de vorm uit en breng een zandlaag aan
    Nadat u de omtrek heeft gemarkeerd, kunt u beginnen met het uitgraven van de vorm. Het is belangrijk om stenen en wortels te verwijderen. Daarnaast is het verstandig om het gat 10 cm breder en dieper uit te graven dan de vijvervorm. De vijver wordt namelijk later met zand ingespoeld. Nadat u dit heeft gedaan brengt u een gele zandlaag waterpas aan van circa 10 centimeter
  3. Waterpas plaatsen
    Heeft u het gele zand aangestampt? Dan kunt u nu de voorgevormde vijver waterpas plaatsen. Om te controleren of de vijver waterpas is, legt u een lat dwars over de vijver heen. Is de lat waterpas? Dan staat uw vijver goed. Vervolgens vult u de vijver voor een derde met water.
  4. De vijver inspoelen
    Als het goed is, heeft u inmiddels de vijver horizontaal uitgelijnd. Nu kunt u de ruimte tussen het gat en de vijverschaal vullen met scherp zand. Met behulp van een tuinslang spoelt u dit met veel water in, zodat de vijver later niet naar een kant zakt.
  5. Breng planten aan en vul met water
    Voordat u de vijver vult met water, kunt u desgewenst beplanting aanbrengen. Tot slot vult u de vijver compleet met water. U zult vervolgens al snel zien dat de meest uiteenlopende levensvormen uw vijver komen bevolken.

Kenmerken

  • Voorgevormde moeras- en plantenzones
  • Eenvoudig aan te leggen
  • Glasvezelversterkt polyester
  • Afmeting: 420×240 cm
  • Vrachtkosten grote voorgevormde vijvers

    +